loader image

Oxigénterápia

RENDKÍVÜL EREDMÉNYES A NARANCSBŐR KEZELÉSÉBEN, AKTIVÁLJA A NYIROK- ÉS VÉRKERINGÉST, ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT.

Az oxigén a szervezet működéséhez elengedhetetlen gáz, melyet normál esetben a belégzés során a környezeti levegőből nyer ki a tüdő, ahonnan a véráramba kerül. Az oxigén a vérrel jut el a szervezet minden szervéhez, szövetéhez és sejtjéhez. Az oxigén létfontosságú a sejtekben a metabolikus folyamatok szempontjából. A levegő, melyet belélegzünk, kb. 21% oxigént tartalmaz. Bár ez elegendő normális tevékenységünkhöz, de egy fokozott sejtanyagcserénél ez a mennyiség kevésnek bizonyulhat. Az oxigénterápia kiegészítő oxigén-hozzáadagolást jelent, amely a szervezet jobb oxigénellátottságát biztosítja, és lényege, hogy egy oxigéngenerátor a belélegzett környezeti levegőhöz extra oxigént adagol egy maszkon vagy légzőcsövön keresztül, így 20%-ról mintegy 60%-ra növeli a belélegzett oxigén mennyiségét. Az InfraSlimX gépbe épített oxigéngenerátor percenként 3 liter 90%-os tisztaságú oxigént képes előállítani.

Az oxigénterápia mindenkinek ajánlott, akinek különböző okokból alacsony a véroxigénszintje, vagy nagyobb fizikai teljesítmény következtében nő az oxigénigénye. Ha a szervezet nem jut elegendő oxigénhez, számos kellemetlen tünetet tapasztalhatunk, úgymint gyors légzés, légszomj, magas pulzusszám, köhögés, zihálás, izzadás. Mivel az oxigénhiány a szervezet minden szervét érinti, beleértve az agyat is, a hiány első jele lehet a koncentrációs képesség csökkenése, kimerültség, alacsony stressztűrő képesség, állandó idegesség és fáradékonyság is. Ha azt tapasztaljuk, hogy erőtlenek, enerváltak vagyunk a nap folyamán, jó eséllyel az alacsony oxigénszint áll a háttérben, mivel az oxigén az, ami biztosítja a mindennapi feladatok végzéséhez szükséges állóképességet. Egyéb tünetek lehetnek a fejfájás, frontérzékenység, elsavasodás, fáradt bőrszín. Az oxigénhiány az immunműködésünkben is okozhat problémákat: csökken a vérben a falósejtek száma, emiatt megnő a bakteriális és vírusfertőzések, gombás megbetegedések esélye, pollenallergia és asztma alakulhat ki. Csökkenhet a fizikai és szexuális teljesítőképesség, külsőleg pedig elhízás, súlyfelesleg, ráncos, száraz, rugalmatlan bőr, kollagén hiány, narancsbőr, pattanásos bőr jelenhet meg.

Az InfraSlimX készülékbe épített oxigénterápiás funkció alapját az a számos tanulmány képezte, melyek kimutatták, hogy a kiegészítő oxigén bevitele lehetővé teszi, hogy az ember fokozott fizikai igénybevétel esetén jobb teljesítményre legyen képes. Az extra oxigén az összes létfontosságú szerv egészségére hat, javítja a kondíciót, hangulatot, állóképességet és fokozza a mentális teljesítményt is. Az oxigénnel telített testi folyadék azonnal hozzáférhető az anyagcsere folyamán, így biztosítja az őssejtek mobilitását és a szabadgyökfogók megkötő képességét. A rendszeres oxigénterápiát használók fokozott erőnlétet, mélyebb alvást és egy összességében jobb életminőséget tapasztalhatnak. Az oxigénhiány mértékétől függően egyeseknek rendszeresen szüksége lehet az oxigénterápiára, míg másoknak csak alkalmanként vagy bizonyos helyzetekben, például megerőltető fizikai tevékenység során. A hirtelen nagy izommunka után kialakuló izomláz is egy oxigénhiányos állapot következtében alakul ki, bár ma már több tényezőre vezetjük vissza. Az alaposan igénybe vett izom nem jut a megnövekedett teljesítményhez elégséges mennyiségű oxigénhez, ezért aerob (oxigén gazdag) működésről anaerobra (oxigén mentes) vált át. Ennek a folyamatnak a végterméke a tejsav, amely eltolja a pH-egyensúlyt, és az aktivitás hirtelen megszűnésével nem képes kiürülni az izomzatból. A pH-eltolódás és a sav jelenléte egyaránt stimulálja a fájdalomérző receptorokat, ezért válik minden mozdulat fájdalmassá. A legújabb kutatások a tejsav mellett a hirtelen terhelésre keletkező mikrorepedések, és a sejteken belüli kalcium-ion felhalmozódásának, valamint a fenti folyamatok miatt kialakuló helyi gyulladásnak a szerepét is hangsúlyozzák.

Az InfraSlimX használata közben az infravörös sugárzás és fitness együttes hatására rendkívüli mértékben fokozódik a sejtanyagcsere, amihez egy megnövekedett oxigénfelvétel szükséges, ezért különösen indokolt és hatékony az infra és oxigénterápia együttes alkalmazása, mivel a kiegészítő oxigénadagolás biztosítani tudja a sejtek megfelelő működését. Az InfraSlimX lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a maximális teljesítményt hozza ki magából, ugyanakkor megkíméli az edzés alatt vagy után fellépő kellemetlen tünetektől, az izomláztól. Fontos, hogy az szervezet oxigénszintjét ellenőrzésünk alatt tartsuk, mivel a túl magas oxigénszint épp olyan káros lehet, mint a túl alacsony. Az InfraSlimX gép az oxigéntelítettséget egy oxigénszintmérővel méri, mely indirekt módon ellenőrzi az oxigénszintet a szervezetben. Az artériás vér oxigénszintje 75-100 mmHg. 60 mmHg vagy annál alacsonyabb oxigénszint esetén feltétlenül indokolt az oxigénterápiás kezelés, míg a felső határ 110 mmHg, ami fölött már túladagolásról beszélünk, ezért mindenképp szükséges a kezelés közben is az állandó mérés/ellenőrzés.

Egyéb tudnivalók az InfraSlimX oxigénterápiás funkciójának használatáról:

  • Ha rendszeresen használja az InfraSlimX oxigénterápiás funkcióját, akkor ezen felüli extra oxigénterápia alkalmazásáról mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával az oxigén-túladagolás elkerülése érdekében.
  • Ne fogyasszon alkoholt vagy szedjen nyugtató és/vagy lazító hatású gyógyszereket oxigénterápia használata előtt vagy közben!
  • Minden esetben kérjen tiszta orrkanült a kezeléshez, és saját orrkanüljét is tisztítsa meg használat előtt. Amennyiben beteg volt a kezelés előtt, ne használja újra ugyanazt a kanült!
  • Ügyeljen a bőre épségére is a használat során: használjon hidratáló krémet az orrlyukak környékén! Tegyen egy gézdarabot a füle alá, hogy a cső ne sértse fel bőrét!
  • Az oxigén rendkívül tűzveszélyes, ezért az oxigénterápiás készülékek közelében a dohányzás vagy nyílt láng használata szigorúan tilos!

FIT-VILÁG ALAKFORMÁLÓ ÉS INFRA STÚDIÓ
Cím: 6723 Szeged, Debreceni utca 16/a
Tel.: +36 (70) 247 5525
E-mail: fitvilag.studio@gmail.com

www.fitvilagstudio.hu

Kövess bennünket a közösségi médiában:

© Fit-Világ alakformáló és infra stúdió | Minden jog fenntartva.