loader image

Edzés

HOZZÁJÁRUL A GYORS TESTSÚLY-CSÖKKENÉSHEZ, SEGÍT ELÉRNI A MEGFELELŐ TESTSÚLYT ÉS KONDÍCIÓT, TÁMOGATJA A SZERVEZET MÉREGTELENÍTŐ FOLYAMATAIT.

A meleg hullámhosszú fény áldásos gyógyító hatását az emberiség már évezredek óta használja. Az infravörös fény a nap láthatatlan sugárspektrumának része, melynek egyik legfontosabb emberi szervezetre gyakorolt hatása, hogy könnyedén és mélyre hatol a szövetekbe. Ezt könnyedén megtapasztalhatjuk nyáron, mikor a napernyő alatt ülve is érezzük a nap melegét. Ennek oka, hogy az infravörös fény az ernyőn áthatolva is bejut bőrünk mélyére, ahol egy finom rezgést hoz létre, amitől az izmok ellazulnak és felgyorsul a vérkeringés. Elsősorban ennek a természetes folyamatnak köszönhető az infrafény hétköznapi elterjedése.

A kozmetika és a gyógyászat számára az ún. IR-A (közeli infravörös fény), vagyis a 780-1400 nm-es tartomány a jelentős, mivel ennek penetrációja a legmélyebb, akár 3-5 cm: egészen a szubkutiszig, azaz bőralja szövetig terjedhet, különösen az alacsonyabb, 850-900 nm-es hullámhossz tartomány, melyet az infraszaunák is használnak. Az infraszauna, amely az elmúlt években egyre növekvő népszerűségét fogyasztó, méregtelenítő, narancsbőr csökkentő és regeneráló, immunerősítő hatásának köszönheti. Jól ismert felhasználási módja még az infravörös fénynek az infralámpa, mely ma már bárki számára elérhető otthoni, kiegészítő gyógykezelés céljából: a felső légúti megbetegedések, helyi gyulladások, reumás eredetű panaszok, menstruációs görcsök esetén is csillapíthatja a tüneteket.

Az emberi test 70%-a, vérünk 80%-a víz, ami az infrahővel való kezelés szempontjából azért rendkívül fontos, mert a infravörös fény keltette rezgésre a vízmolekulák rezonálnak és aktívvá válnak. Ez a folyamat segíti az optimális oxigénfelvételt, amely InfraSlimX használatakor a kiegészítő oxigénterápia révén maximális hatásfokkal tud végbemenni. Az infravörös fény a molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami az ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt, pl. a vérellátottság javulásával, az izomzat lazulásával, gyulladáscsökkentéssel, fájdalomcsillapítással.

Ezenkívül a finom rezonancia és a keletkező hőhatás következtében tágulnak a hajszálerek, gyorsul a vér- és nyirokkeringés és beindul a zsír lebontása. A szervezet megszabadul a felesleges méreganyagoktól és gyors tápanyag utánpótláshoz jut, ami a máj és a vesék tehermentesítését segíti, így azonnal javulhat a közérzet. Ezek a melléktermékek lehetnek nehézfémek, amelyek rákot okozhatnak, vagy tejsav, ami fáradtságot és öregedést okoz, továbbá lehetnek zsírsavak, melyek jelenléte a magas vérnyomás kialakulásához vezethet. A lerakódott anyagok, esetleges plakkok felszabadulnak, és az erek szabadon átjárhatóvá válnak, így megelőzhető az érelmeszesedés, illetve annak szövődményei. Az erek tágulása tehermentesíti a szívet, és ugyancsak hozzájárul ahhoz, hogy a tápanyagok és az oxigén akadálymentesen és gyorsan jussanak el a különböző szövetekbe, sejtekbe.

Az infrasugárzás rugalmasabbá teszi a kötőszöveteket, az ízületek számára pedig kedvezőbb feltételeket teremt az aktív mozgáshoz, ami az InfraSlimX készüléknek különösen fontos előnye. A fenti élettani folyamatok ráadásul kedveznek a mentális állapotunknak, és a betegségekkel szembeni ellenálló képességünknek is: javul az agy és az immunrendszer működése, fokozódik a fizikai erőnlét és teljesítőképesség. Emellett regenerálja a bőrt, kisimítja a felszíni ráncokat, szabályozza a bőr olajtartalmát, kedvezően hat a pattanásos, aknés tünetekre, és üde arcszínt eredményez, melyet az InfraSlimX még kollagén-fényterápiával is támogat.

Az InfraSlimX készüléken belül a felhasználó lába alatt van két infrapanel, amely alulról melegíti a combokat, és egy felső panel, amely a hasat és a combokat felülről melegíti, így a lehető legnagyobb felületen fejti ki jótékony hatását. Egy speciálisan erre a célra kialakított rubincsőben elhelyezett infraszál biztosítja a készülékben a hősugárzást, mely 850-950 nm-es hullámhosszon sugároz. Ez ugyanaz a hullámhossz, melyet az infraszaunák is használnak, mivel ez a bőr felszínét nem égeti, ellenben mélyebbre hatol a szövetekben, és ott indítja el a kedvező élettani változásokat.

Mivel a szervezet mindössze 30-50 percnyi infrasugárzás alatt akár 300-500 kalóriát is képes elégetni, az InfraSlimX technológia meghatványozhatja az edzés eredményességét. A technológia lényege, hogy a fent említett élettani hatásokat egy kényelmes, de mégis minden izmot átmozgató kardió edzéssel ötvözve emeljük egy új szintre a felhasználók számára. A testedzést a mágnesfékkel ellátott fekvő szobakerékpár biztosítja, amely kényelmes, könnyedén használható, így olyanok számára is lehetővé teszi a testedzést, akiknek az edzőtermi edzés túlzottan megerőltető, mindemellett az infrával megtámogatott teljes testet átmozgató edzéssel akár több, mint 1000 kalóriát is elégethetünk 30 perc alatt. Különös figyelmet fordítottunk az ergonómia tervezésekor a gerincet kímélő dőlésszögre, hiszen elsődleges cél az egészség megőrzése. A felhasználó egyénre szabható edzésprogramok közül választhat, melyek megfelelnek egyéni adottságainak és céljának.

További előnye az InfraSlimX-nek, hogy az infrán kívül olyan egyéb technológiákat is alkalmaz, melyek nem csak egymás hatását támogatják, de biztosítják a kellemetlen mellékhatások, például az esetleges izomláz megelőzését.

FIT-VILÁG ALAKFORMÁLÓ ÉS INFRA STÚDIÓ
Cím: 6723 Szeged, Debreceni utca 16/a
Tel.: +36 (70) 247 5525
E-mail: fitvilag.studio@gmail.com

www.fitvilagstudio.hu

Kövess bennünket a közösségi médiában:

© Fit-Világ alakformáló és infra stúdió | Minden jog fenntartva.